Målrikt mot LB07
2015-02-28 21:03

Dams träningsmatch mot LB07 F19.allsvenska lag blev en svängig historia som till slut slutade oavgjort 4-4. I influensatider får det pusslas en del, men det ger också möjlighet att testa alternativa positioner och unga spelare får chans att visa upp sig.

Första halvlek delas 50/50 mellan lagen. Fem minuter Eskils i början följs av en 20 minutersperiod där LB skapar det mesta. LB kommer fram på kanterna och är också hetast på andrabollar. I 8 minuten resulterar en inläggsfrispark då vi inte är tillräckligt aggressiva efter första rensningen utan tillåter skott från några meter utanför straffområdet. 1-0 till LB och ännu värre 2-0 i den 18 minuten på ett likande skott från 18 meter.

Men Eskils lyfter sig och får allt mer övertag genom att spela konstruktivt och börjar rulla boll allt bättre. I 21 minuten hittar Nore fram till Maja Ahlm som reducerar. Nu är det tryggare Eskilsspel och i 33;e avslutar Maja igen, nu med ett skott utifrån som sänker sig under ribban. Men glädjen grusas tre minuter senare. Matilda blockerar ett skott lite olyckligt så hon tappar luften och blir liggande. När LB får ut bollen på kanten och får till ett inlägg så fattas det folk i mitten och ny ledning för LB.

Dock är det fortsatt Eskils som är konstruktivast i denna fas av matchen. Lana tar ett snabbt inkast till Nore som avancerar och drar iväg ett patenterat skott otagbart för målis.  Bara tre minuter senare så pressar Lana och stjäl bollen på kanten och spelar in snett bakåt. Där kommer Maja som ger oss ledningen 4-3 och därmed fullbordar sitt hattrick.

I paus blir det planerat några byten. Vi håller uppe spelet bra den första kvarten av andra och har en del halvlägen. Sen börjar orken tryta lite och tempot sjunker. Vi är fortfarande i fysperiod och har en del tunga ben. Ytterligare några byten i båda lagen kastar om positionerna något. LB får till en omställning och spelar djup på högerkanten bakom backlinjen och får till ett bra långt inlägg som framstörtande LB-spelare slår i mål till ny kvittering.

Sista 10 är det ändå vi som skapar halvchanser. Både Linn och Ellen har några finns instick som nästan når fram. Linn dessutom en slalomräd genom försvaret men kommer inte riktigt till avslut.

På det hela taget en godkänd insatts. Idag fungerar det bättre framåt än bakåt. Vi har heller inte 90 minuter i kroppen ännu. Men det är på rätt väg. Roligt också att vi kan ge ytterligare 2 unga akademispelare A-lagsdebut. Både Ellen Pigg och Emma Andersen kommer in och gör det bra utan överdriven respekt.