SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF - Borgeby FK
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 mars, 14:00
Plats:Västergårds IP
Samling:12:30
Eskils vann tillknäppt match mot Borgeby
2020-03-07 17:22

Eskilsminne IF tog sin tredje raka seger i träningsmatcherna efter att ha vunnit med 1-0 (0-0) hemma på Västergårds IP mot förväntade topplaget Borgeby FK. Det var en fysisk match som innehöll mycket duellspel och få målchanser åt båda hållen, men i mitten av den andra halvleken kunde Julia Lennartsson göra matchens enda mål fint framspelad av Johanna Olsson.

Borgeby FK försvarade sig bra och visade upp ett starkt positionsspel och bra en organisation defensivt som gjorde det svårt för Eskils att spela sig förbi. Eskilsminne försökte styra matchen och hade något bättre passningskvalité och bollinnehav, men det handlade mestadels om fysiskt spel mellan två lag som försvarade sig bra. 

 

Därför var det också få målchanser i matchen. Borgeby var generellt lite längre bort från målet med sitt spel och skapade få stora lägen i matchen, men inte heller Eskils bjöd på någon chanskavalkad denna lördag. Huvudtränare Izet Kaljic är dock nöjd med både seger och en intakt nolla bakåt. 

 

- Vi försvarar oss bra idag och det är första matchen vi håller nollan. Det känns positivt och det är skönt att det ger resultat och att vi vinner matchen. Även om det är träningsmatcher nu är det den mentaliteten vi vill ha att vi ska se till att hitta sätt att vinna matcherna oavsett matchbild. Det kommer vara tillknäppta matcher även i serien och då behöver vi hitta sätt att vinna då också, så därför känns det bra att vi lyckas vinna idag, säger Izet Kaljic.

 

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka