Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Kryss mot Böljan trots starkt spelövertag
2020-03-21 18:15
Eskilsminne IF tog under lördagen emot division 1-laget IF Böljan Falkenberg på Västergårds IP med vårsol och kylig vind som inramning. En kraftig Eskilsdominans spelmässigt planade ut i slutet av matchen och Böljan kunde hämta in till 3-3 till slut efter att Eskilsminne haft ledningen med 3-0 i den första halvleken.

Eskilsminne IF tog tag i taktpinnen direkt och visade att man har ett fint och vägvinnande grundspel denna säsong. Redan efter 15 minuter spelade gick Julia Lennartsson omkull i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Målvakten räddade Julia Nyberg Spets straff, men var lite för het ut från linjen och straffen fick gå om. Julia Nyberg Spets gjorde denna gång inga misstag utan 1-0 var ett faktum.

Bara några minuter senare var det dags igen. Johanna Olsson gjorde ett förtjänstfullt arbete mot en drällande Böljan-försvarare och vann bollen tillbaka till Emma Petrovic som snabbt uppfattade Nova Karlssons löpning i djupled. Fri med målvakten placerade hon kallt in 2-0.

Nova Karlsson gjorde sedan sitt andra mål för dagen sedan Johanna Olsson hittat henne i straffområdet och 3-0 stod på tavlan efter 38 spelade minuter. Ett par minuter senare hamnade dock målvakt Lina Karlsson i trångmål efter ett missförstånd vid en hemåt-nick som hon fick på kroppen och ut till en Böljan-anfallare. I kamp om bollen gick Böljan-spelaren omkull och gästerna kunde reducera till 3-1 på efterföljande straff.

Den andra halvleken fortsatte på samma sätt som hela den första med en kraftig Eskils-dominans spelmässigt. I mitten av den andra halvleken hade Eskils dock bytt ut hela sin startelva mot 10 nya utespelare som behövde lite tid innan de hade hunnit spelat ihop sig. I den vevan kom också 3-2 efter att Böljan runnit igenom till ett friläge.

Eskils fortsatte att föra matchen, men spelet jämnade ut sig allteftersom. Det såg dock ut att bli en ny seger för Eskils när klockan hade tickat upp på 90 spelade minuter, men då klev en Böljan-mittfältare in i handlingen och bjöd på ett stenhårt distansskott rakt upp i krysset och matchen slutade 3-3.

Trots det oavgjorda resultatet stod Eskils för en stark insats och huvudtränare Izet Kaljic är nöjd med det han såg.

- Jag är nöjd med allt utom resultatet idag. Vi har väldigt bra sekvenser i vår speluppbyggnad där vi hittar in mellan lagdelarna på ett bra sätt. Hade vi haft lite bättre skärpa sista tredjedelen hade vi kunnat skapa ännu fler målchanser, men jag är överlag nöjd med dagens prestation, säger han.

Nästa vecka väntar IFK Värnamo på Filborna IP lördagen den 28/3 klockan 16:00. Välkomna då!

Bild: Bildburken.se