Samling:14:00
Knapp seger i jämn tillställning mot Nättraby
2020-08-08 20:01

Nykomlingarna Nättraby GoIF är ett lag som kommer ställa till det för många lag i serien i år. Det visade man inte minst i dagens täta match mot Eskilsminne IF som verkligen fick slita för poängen och kom undan med andan i halsen på ett soldränkt Västergårds IP.

Matchen startade något trevande och Eskilsminne IF försökte ha tålamod i sin speluppbyggnad, men hade svårt att luckra upp ett kompakt och hårt arbetande Blekingelag. I den 12:e matchminuten gjorde bortalaget 0-1 i en blixtsnabb omställning där en fin genomskärare hittade fram till Lone Adolfsson Strenius som elegant chippade in ledningsmålet och vi förstod snabbt att detta kunde bli en svettig eftermiddag.

Eskilsminne skapade allteftersom ett spelövertag på gästerna och lyckades i perioder producera ett visst tryck mot motståndarnas mål, men de riktigt heta målchanserna uteblev. I den 30:e matchminuten får Eskils dock en hörna som man slår kort till Alice Egnér som utmanar sin försvarare och blir nerriven. Domaren pekar på straffpunkten, men den normalt så säkra Julia Nyberg Spets blir nekad av målvakten och gästernas ledning hålls intakt.

Gästerna är inte ofarliga utan känns heta när de går fram. På en hörna lyckas Eskilsminne ställa om efter en hörna och vindsnabba Alice Egnér kommer till bra läge men resultatet blir bara en hörna. På hörnan skjuter sedan Julia Lennartsson över. Strax innan halvtid slår Kajsa Arthursson en fin maskerad passning som öppnar upp för Alice Egnér som kliver fram och skjuter över strax före paus.

Eskilsminne öppnar sedan den andra halvleken starkt när Johanna Olsson nickar sig själv fri förbi en försvarare, men skottet går strax utanför.

En stund senare är Johanna Olsson framme igen med en nick på Frida Ottossons inlägg och nicken hittar fram till 1-1 i matchminut 57’. Gästerna sticker dock kort därefter upp med en dubbelchans efter ett inspel snett inåt bakåt i den 60:e matchminuten och kan sånär ta ledningen på nytt, men Eskilsförsvarare offrar sig och blockar två gånger om.

Eskilsminne försöker i denna perioden ta över matchen utan att riktigt lyckas och matchen består av mycket felpass och ett hungrigt bortalag som på nytt sticker upp i den 71:e minuten med ett farligt avslut utanför. Minuten efter har Nyberg Spets ett bra skottläge men avslutet går rakt på målvakten.

Tiden började bli knapp, men då kliver Emma Petrovic fram i den 78:e matchminuten och sätter segermålet för Eskils fram till 2-1. Detta efter ett fint anfall där Johanna Olsson på ett inspel klackar bollen till Emma som kallt placerar in bollen med ett behärskat avslut. Några minuter senare är Johanna Olsson nära att utöka ledningen när hon bryter in och skjuter, men skottet går över.

På slutet forcerar Nättraby halvt när de skapar några farliga halvchanser, men de sista minuterna är det närmre ett Eskilsmål. 2-1 skulle dock stå sig tiden ut och Eskilsminne kan konstatera att tre poäng är säkrade. Huvudtränare Izet Kaljic var för dagen något krasslig och höll sig därför på behörigt avstånd. Assisterande tränare Johan Håkansson som ledde matchen var fåordig efter matchen:

-       Det är starkt att vända ett underläge till en vinst. Vi har sett bättre fotbollsmatcher här, men vi lyckas vinna till slut och det är bra. Matchen visar att vi har en hel del att jobba på i veckan, men vi hakar i alla fall på i toppen, säger han.

Nästa vecka reser damerna österut för match mot en annan nykomling - Åhus IF. Dagens match visade med all sin tydlighet att nykomlingarna kan vara besvärliga, så det krävs en bra träningsvecka som uppladdning och en bra inställning för att tre poäng ska kunna bärgas då!

Bild: Bildburken.se