Serie:Div 1 Södra Götaland, dam 2020
Samling:14:00
Poängtapp på tilläggstid mot Bromölla
2020-08-22 18:41
I den 92 matchminuten kunde Ifö/Bromölla IF nicklobba in 3-3 på hörna i lördagens match mot Eskilsminne IF och därmed sätta hemmalaget i en tuff situation i jakten på seriesegern. Eskils hade annars vänt ett underläge 1-2 till ledning 3-2 i andra halvlek och var på väg mot en välkommen seger när Bromölla snuvade hemmalaget på två poäng.
- Även om det är en enkelserie kan mycket förstås hända ännu så det är bara för oss att komma igen och vinna våra sista matcher, sa huvudtränare Izet Kaljic efter matchen.

Izet var både nöjd och samtidigt missnöjd med matchen.

- Helt klart nöjd med hur vi förde spelet och vände från 1-2 till 3-2. Men den sista kvarten slarvade vi och slutade spela aggressivt. Kanske smög det in sig en falsk säkerhet när de fick en spelare utvisad i 69 minuten och vi först gjorde 2-2 i 70 minuten och sedan 3-2 tre minuter senare, funderar Izet.

Att Bromölla kom till Västergård för att spela fysiskt märktes från start. Laget tryckte till i varje närkamp och spelade på gränsen. I den 26 minuten skulle det dock straffa sig när Kajsa Arthursson slog en perfekt passning in från vänsterkanten och Johanna Olsson tog ner bollen och blev fälld i straffområdet. Straffen satte dagens bäste Eskilsspelare - lagkaptenen Julia Nyberg Spets kallt till 1-0.

Eskils hade matchen under kontroll när Bromölla gjorde en omställning och kunde retfullt enkelt slå in 1-1 i 40 minuten. Två minuter senare får Bromölla en hörna som Sacha Micha i hemmamålet boxar ut och returen lobbskjuter en Bromöllaspelare in från 25 meter till 1-2.

Detta var förstås en kalldusch men Eskilsspelarna kom ut bra i andra halvlek och jobbade hårt för en kvittering. Efter 64 minuter inträffar en underlig situation då en Bromöllaspelare får sin andra varning utan att domaren visar rött kort. Det krävs flera minuters palaver innan spelaren blir utvisad.

På en efterföljande frisparken visade Frida Ottosson vilken precision hon besitter. Från vänsterinnerposition smeker hon in 2-2 bakom en chanslös målvakt.

I 73 minuten kan så Johanna Olsson vända bort en motståndare i straffområdet och placera in 3-2. I det läget såg det ut att kunna bli en efterlängtad hemmaseger. Men i 92 minuten så kom det försmädliga 3-3-målet och dagen blev delvis förstörd.

- Ja det var ingen vunnen poäng utan mera en tappad seger, säger Izet. Vi måste jobba vidare och förbättra oss. Jag är dock stolt över att tjejerna fightade hårt hela vägen även om det inte stämde sista kvarten, säger Izet

Tilläggas kan att Eskils inte hade någon riktig tumme med domaren i slutskedet av matchen. Laget blev avblåst för frispark fast att Johanna Olsson samtidigt fick fördel och blev helt fri med bortalagets målvakt i slutminuterna innan kvitteringen. Dessutom klarade sig en Bromöllaspelare undan med gult kort sedan hon kapat Emma Petrovic brutalt bakifrån. Emma vred sig länge i plågor och publiken befarade det värsta. Det verkar dock som inget var brutet och Emma kunde gå av planen själv.

Plus i hemmalaget förutom till Julia Nyberg Spets även till Kajsa Arthursson, Johanna Olsson och inhopparen Alice Engér.

Bild: Bildburken.se