Oavgjort mot Borgeby
2015-04-26 23:21

I går var det dags för säsongens andra seriematch för Eskilsminne DIF och därmed även årets bortapremiär.  i tog oss ner till Borgeby och var beredda på en jämn drabbning som är synonymt med att dessa två lagen möts, vilket det också visade sig att det blev.

Vi ställde upp med en liknande startelva som förra matchen: Lina Jepsen – Linn Stömberg, Maja Olofsson, Matilda Eriksson, Johanna Malmlöf – Linnea Rundqvist, Julia Nyberg-Spets, Sandra Wuopio, Lana Ademi – Josefine Norberg, Maja Ahlm. I inledningen av matchen var det ett Eskil som hade lite svårt att hitta rätt i positionerna, vilket lät Borgeby komma in i matchen och gav dem lite mer tid med bollen. Efter några minuter hjälptes vi åt att snacka ihop det och så småningom växte vi in i matchen och tog över mer och mer. Vi satte en bra press över hela plan och tillät inte dem att rulla runt och spela det småpassningsspel som dem är glada för. Istället tvingades dem lägga längre bollar på hårt jobbande forwards, men där vår backlinje gjorde ett grovjobb och sällan lät dem vända upp och anfalla rättvända.

Ett ord som präglade matchen var kamp. Det var 90 minuter av hårt jobb och mycket fysisk kamp där Eskil gick vinnande ur duellerna merparten av gångerna. Det var två lag som ville väldigt mycket men i första halvlek skapades det inga jättechanser. Eskil hade dock ett bra läge via Maja Ahlm från en svår vinkel, och även några inspel som rensades bort. Borgeby hade några hörnor. Vi gick till pausvila med 0-0 men vi kände att vi hade gott om krafter kvar och tre poäng var definitivt inom räckhåll.

Vi började andra halvlek i motsats till första och tog tag i taktpinnen från minut 46 och höll den fram tills 0-1 kom i 71e minuten. Vi hade full koll på matchen och Borgeby skapade ingenting, medan vi kom fram ganska bra på kanterna och hade någon frispark i bra läge som dock inte blev farlig. Målet kom genom en kontring där Nore hade bollen runt mittplan och försökte hitta Lana som tagit sig in från sin vänsterkant. Bollen såg ut att bli för lång och målvakten var klart först på den, men den studsade och hon missade samtidigt som Lana var påväg mot henne och enkelt kunde springa förbi och lägga in bollen i öppet mål. Det kändes som ett rättvist mål. 4 minuter efter lyckades tyvärr Borgeby kvittera på en boll som vi hade haft flera lägen till att rensa bort men inte lyckats med. En av deras spelare fick till slut bollen vid straffområdslinjen och skjöt halvt felvänd, en hög skruvad boll som dalade ner precis efter att den seglat över Linas handske. En otrolig lyckoträff och glädjen blev därmed inte långvarig hos de gul-blåa.

Vi gjorde tre byten: Elle Nordin (76), Evelina Norell (81) och Kajsa Arthursson (85) kom in istället för Linn Strömberg (76), Johanna Malmlöf (81) och Maja Ahlm (85). De sista 15 minuterna blev väldigt svajiga och det var inget som lagen som riktigt fick tag i bollen. Borgeby hade en farlig målchans och en frispark som Lina plockade medan vi avslutade med ett bra läge precis innan slutsignalen där Lana fick bollen på vänsterkanten och hade läge att slår in den på en fri Nore men väntade och satte den istället på Julia som dock inte fick till avslutet.

Med facit i hand var det två förlorade poäng som Eskil åkte hem med på lördagseftermiddagen. Det var tungt och kändes som en förlust, när vi egentligen vet att en poäng mot Borgeby borta ofta klassas som godkänt. Vi hinner dock inte tänka allt för mycket på det, utan tar med oss mycket positiva saker från matchen som var förbättrade sen senast. Vi laddar om med träning på måndag och sedan väntar match i Svenska cupen mot Ängelholm på onsdag följt av hemmamatch på lördag mot Växjö.
Ta er gärna dit och stötta oss, 19:00 Ängelholms IP på onsdag och 15:00 Västergårds IP på lördag.