Förlust i derbyt
2015-06-02 22:02

Som så många andra derbyn blev matchen mot Hittarp en märklig och tuff historia.

Välspelad i stora delar, tuff för att kampen var stor, men aldrig ojust, märklig för att vi förlorar med 0-3. Vi gör inte en dålig match.

Det börjar jämt och båda lagen har ett par giftiga chanser till att ta ledningen, vilket skulle visa sig vara viktigt. Det blir Hittarp som gör det i 36 minuten när Mell Karlsson som får för mycket yta och friställer Mia Westerblad. Vi kanske tvekar lite och tror det är offside (vilket det inte är) Mia chippar elegant bollen över Lina till 0-1.

I andra halvlek ökar vi bolltempot och äger boll. Det finns chanser till kvitteringen men ofta ligger Hittarp väldigt bra försvarsmässigt och gör det svårt för oss att komma till avslut. Men istället så gör Hittarps stjärna för dagen, Mia Westerblad, matchen prestation när hon får bollen några meter in på vår planhalva och hon har rutinerat redan sett att Lina står långt ut. En 40 meters lyftning i mål.

Att sedan Westerblad i matchens sista minut fullbordar sitt hattrick med att stöta in bollen från nära håll är bara en bekräftelse på att det inte är vår dag.

Vi är besvikna att vi inte kan utnyttja vårt bollinnehav och vår rutin och vana från division 1 denna gång. Vi kräver alltid en hög prestation från oss själva därför är besvikelsen stor efter matchen. Men som analysen i efterhand säger är att det rätta är att gratulera Hittarp till en bra prestation. Näsa gång är det upp till oss att se till att marginalerna är med oss.

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39
Bokslut februari2021-03-06 08:44
Bokslut januari2021-01-31 03:00