SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Akademi / Division 2
Saga Andersson tillbaka efter svåra skadan
2020-12-12 14:07
Den 9 november i fjol drog den då 16-åriga Eskilsminne IF-spelaren Saga Andersson sitt korsband i en träningsmatch med A-laget. Nu - ett drygt år senare - har hon äntligen fått klartecken att skadan är helt läkt och hon kan börja träna för fullt när Eskils drar igång verksamheten igen efter nyår. För Saga var skadan förstås en rejält bakslag men som den kloka och rationella tjej hon är ser Saga ändå fördelen med att detta hände nu om det ändå skulle ske.
- Ja med tanke på Coronapandemin var detta ju det klart bästa året att gå skadad om man måste, säger hon med ett leende då vi träffar henne på en kombinerad fika och lunch.

Saga Andersson är en produkt av det fantastiska ungdomsarbete som Eskils bedrivit i många år. Hon startade sin fotbollskarriär som 4-åring i gul-blått.

- Vi tränade på Hästhagen då, minns Saga.

Efter denna första bekantskap med Eskils har hon spelat sig upp genom alla flicklag och kom upp som ung talang och fick känna på spel i A-laget. Samtidigt som hon under resans gång också var med på samtliga Skåneläger.

- Det tråkiga var att jag precis hade blivit uttagen i Skånelagets 18-mannatrupp till Vittsjö när jag fick min skada, berättar hon.

Men som den fighter Saga är så gav hon inte upp drömmen om en fotbollskärriär på grund av detta bakslag.

- Nej jag fick vänta tills man kunde operera mig den 16 mars i år och sedan påbörjade jag rehaben. Jag har följt alla råd och anvisningar till 100 procent. Det gäller att lyssna och inte göra som man själv tycker, säger 17-åringen som fyller myndig i februari nästa år.

- Jag fick precis beskedet om att skadan nu är läkt och jag kan börja träna. Jag känner att jag litar på behandlingen och på mitt knä och är inte orolig för att köra på för fullt, tillägger hon.

Det vi sett av Saga hittills på fotbollsplanen gör oss övertygade om att nye damtränaren Patrik Lennartsson kommer att få ett betydelsefullt tillskott i A-truppen. Hon är en naturlig anfallare som trivs i rollen som nia men kan också spela tia. En teknisk hårdskjutande spelare som är en mardröm för alla motståndarförsvar.

- Jag är ju dessutom envis och energisk och ger mig aldrig. Jag har väl en bra skalle helt enkelt, skrattar Saga.

Just nu läser hon fotbollslinjen på Filborna men när det gäller framtiden utanför fotbollen är hon inte riktigt säker på exakt vad hon vill göra.

- Jag vill starta ett eget företag men vad det ska vara har jag inte riktigt bestämt ännu, förklarar hon.

Man slås av hur mogen och mångsidig Saga är trots sin unga ålder. Insikten i vad fotbollen egentligen betyder för henne har hon fått bekräftad under skadeperioden.

- Jag tror det är först nu som jag verkligen begriper hur mycket fotbollen betyder. När man står bredvid och tittar på och inte kan vara med, säger hon.

Saga har trots sin skada inte missat många träningar under det gångna året. Hon har varit på Västergård och träffat sina kompisar. Det är faktiskt så att Saga till och med ringde och meddelade tränarna när hon inte kunde komma och titta.

En annan viktig del i Sagas personlighet är de intressen hon skaffat sig utanför fotbollen. Det som gör att hon kan få de andningspauser som behövs när fotbollen inte fungerar som den ska.

Ett synnerligen sympatiskt intresse är hennes känsla för musikaler.

- Varje gång jag är i London ser jag alltid Mamma Mia och en annan musikal. Det saknar jag nu, att kunna åka dit och uppleva detta fantastiska med musikaler.

Text & bild: Lasse Möller

Nyhetsarkiv
Provträna med Eskils!2018-10-15 20:05
Ännu en Växjövinst2017-12-04 10:09
Segertåget fortsätter!2017-05-28 21:01
Tre viktiga poäng!2017-05-14 18:10
Älmhult borta 2017-05-08 09:16
Intensiv fotbollshelg!2017-05-01 21:08
Träningsstart 20172017-01-09 00:01
Seger i Växjö2016-11-27 20:44
Division 3 20152015-02-03 21:57
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se