SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Akademi / Division 2
Årssummering för akademin, och tack för mig
2021-11-02 08:00

Ett långt år är till ända, detta efter en tuff pandemi-inledning då vi inte kunde träna fullt ut, och än mindre spela några träningsmatcher.

 

Men alla höll humöret uppe under våren, och till slut så kunde vi äntligen få till iaf EN träningsmatch innan serien drog igång.

För motståndet stod S Sandby IF, (som sedan skulle vinna den södra div 2-serien ganska komfortabelt.)

Redan här visade vi vilket bra lag vi haft under året, genom att besegra den seriens etta med siffrorna 3-2.

 

Aka-truppen som under året varit något tunn, har ändå presterat på ett fantastiskt sätt då man hela tiden satt LAGET före jaget, och tagit jobbet för varandra.

Truppen har bestått av 13 egna tillgängliga spelare, men här har vårt duktiga F17 stöttat upp med 1-2 spelare i nästan varje match.

 

Vi har också stått för ett målvaktsproblem då vi eg inte hade någon "egen" målvakt i truppen, men där först Matilda Waldt stod två matcher innan återresan till USA, och där unga Maja Lapatadovic stod i den viktiga derbysegern borta mot Ängelholms FF.

 

Långt om länge och i slutet av augusti,så vände Rebecca "Becks" Johansson hem till Eskils, (som ett lån från Borgeby), och då blev målvaktsposten permanent och stabil för laget.

Becks har stått för en fantastisk säsong med att hålla nollan i fem av de åtta matcher hon stod.

 

Detta lag har under året spelat totalt tolv matcher, med 9 vunna, 1 oavgjord och endast 2 förlorade matcher.

Tabellrad:12 9 1 2 33-11

Defensivt har vi endast släppt in totalt elva mål under året, varav nio i seriespelet, vilket gör att vi i BÅDE vår serie och i den andra div-2 serien, är det lag som släppt in minst mål i hela seriespelet :)

Seriesegrande HGH i vår serie(som vi slog i sista matchen), och seriesegrande S Sandby i den andra serien har alltså släppt in fler mål än Eskils Aka 2021.

(Vi höll dessutom nollan i sex av elva seriematcher vilket gör att vi bärgar en silverplats i tvåan 2021.)

 

Noterbart är att Alma Bertilsson stått för 16 av de 33 gjorda målen, ett mkt bra snitt för en forward såklart.

Tvåan i den interna skytteligan blev Tilda Jonhag med sex baljor.

 

Alla spelare har utvecklats i en positiv riktning, både rent fotbollsmässigt, men också taktiskt och på det personliga planet, det är viktiga ingredienser hos en tjej som vill framåt o ta nästa steg.

Annat positivt har varit att flera av våra yngre tjejer tränat ett pass i veckan med vårt A-lag, och där Ellen Roslund, Maja Strömberg o Alma Bertilsson fortsatt gör det nu efter att div 2-serien tog slut.

Ellen Roslund har dessutom varit med på Svenska FF:s regionläger för framtida? landslagsspelare, vilket visar att vår verksamhet är en bra miljö att utvecklas i.

 

Två fina säsonger har dock nått sitt slut för mig som huvudtränare.

Det blir svårt att lämna denna fantastiska trupp, med bra fotbollsspelare, fina människor och grymt bra ledare som stöttat upp mitt arbete, men allt roligt har tyvärr ett slut nånstans.

 

Tove Brinck som ass tränare(Calle Lundgren var det 2020), och Cathrin Wahlstedt som lagledare o fixare, har gjort mitt arbete mkt lättare, samt att tjejerna har fått den stöttning o service som dom förtjänar.

Tack till er ni har varit ovärderliga!

 

Skickar också en hälsning till alla nära o kära som stöttat oss i vått o torrt, ni har funnits där vare sig det har varit i Varberg eller hemma på VIP 5, där vi haft vår bas, ni är guld värda. 

 

Största TACKET går till truppen som fixade en andraplats, aldrig gav upp, fortsatte utvecklas, aldrig gnällde, alltid var konstruktiva i vårt taktiska prat, o sist men inte minst, ni var er själva och det gjorde ni bäst!

 

Det ska bli kul att ses på lördag o prata igenom allt som varit så kul under 2021, men även om allt som var bra redan 2020 såklart!

 

Tack för mig för denna gång, men jag fortsätter att hålla koll på er även framöver såklart :)

 

Skickar också ett Lycka till inför 2022, där Jimmi Kiander med stab måste se till att andraplatsen "flyttas upp" ett litet steg till :)

Kör hårt, och mot nya mål!

 

Med fotbollshälsningar Tony Johansson

 

 

 

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Provträna med Eskils!2018-10-15 20:05
Ännu en Växjövinst2017-12-04 10:09
Segertåget fortsätter!2017-05-28 21:01
Tre viktiga poäng!2017-05-14 18:10
Älmhult borta 2017-05-08 09:16
Intensiv fotbollshelg!2017-05-01 21:08
Träningsstart 20172017-01-09 00:01
Seger i Växjö2016-11-27 20:44
Division 3 20152015-02-03 21:57
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se